top of page

Natural Farming met kinderen

Nancy’s kinderboekje is net verschenen in het Nederlands!


Als jij er ook van droomt om Natural Farming op scholen te introduceren, of interesse hebt in een mooi en boeiend cadeautje voor kids, het Fukuoka kinderboekje is net verschenen!

Nancy las Fukuoka's boeken zo'n 6 jaar geleden na haar opleiding permacultuur. Meteen voelde ze dat dit de weg voor haar was en begon het zelf in praktijk te brengen. Omdat ze met kinderen werkte, begon ze met hen zaadballen te maken. Maar ze miste iets wat zou helpen om de essentie van natural faming uit te leggen. Innerlijk kreeg ze 'een telefoontje' van Fukuoka, waardoor ze zich geïnspireerd voelde om zelf een kinderboek te schrijven over zijn werk. Al haar passies kwamen samen: kinderen, tuinieren en illustreren. Zo ontstond het boek, een paar jaar geleden.
Nancy geeft hier workshops over in scholen, in Spanje, waar ze woont. Ze presenteert dit in een leuke en theatrale vorm die kinderen dichter bij de aarde brengt en ze betrekt hen bij praktische activiteiten met een hoge educatieve en sociale waarde: zaadballen maken, samen moestuintjes aanleggen en onderhouden in de scholen, gebieden in de buurt van scholen herbebossen, enz.

Nancy nam eerder deel aan herbebossingsprojecten met natural farmer Panos Manikis. Wij ontmoetten haar vorig jaar, toen ze deelnam aan een natural farming workshop met Kutluhan bij vrienden in Spanje. En je raadt het: we zorgden voor een Nederlandse versie van het Spaanse boekje. Vrijwilligers van het natural farming netwerk in Vlaanderen vertaalden de tekst met plezier voor het jonge volkje hier.


Een voorproefje van de prachtige illustraties van Nancy’s hand:


Natural farming workshops op school:


Nancy’s droom is om dit kinderboek in veel talen te laten verschijnen. Dankzij het natural farming netwerk is het momenteel vertaald naar het Italiaans, Engels en Ndl. Samen met de originele Spaanse versie zitten we nu dus aan 4 talen.


Nancy is verder ook beschikbaar om haar ervaring te delen met wie natural farming op scholen wil verspreiden.

Je kan haar contacteren via plantacuentos@gmail.com

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page